Opstijgend vocht behandelen: 3 tips

De meest controversiële vorm van vocht is opstijgend vocht. Zelfs als u het debat even terzijde laat, als u denkt dat u een probleem heeft met opstijgend vocht, bent u hier aan het juiste adres. Onze handleiding begeleidt u bij het identificeren van opstijgend vocht, de oorzaken ervan en hoe u er effectief mee om kunt gaan.

Wat is opstijgend vocht?

Gebouwen die last hebben van opstijgend vocht zijn relatief zeldzaam. Dit gebeurt wanneer bodemvocht door capillaire werking door de muren dringt. De stenen werken als rietjes en zuigen grondwater door kleine buisjes op. Grondwater bevat ook zout, dat door de muur reist.

De binnenmuren van een gebouw worden vaak eerst beschadigd door opstijgend vocht. Een aangetaste pleister of verf kan behang losmaken en verf kan na verloop van tijd vervagen. Wanneer grondwater het punt bereikt waar de muur is bevlekt, verschijnt het vaak als een vloedlijn.

Oorzaken van opstijgend vocht

Op het lagere niveau van de meeste gebouwen voorkomt een barrière dat het water op deze manier omhoog komt. De DPC dient dit doel. Afhankelijk van de periode waarin het pand is gebouwd, kunnen deze worden gemaakt van niet-absorberende, waterbestendige materialen, zoals leisteen, bitumen en kunststof. Het is mogelijk dat deze fysieke DPC’s na verloop van tijd falen; oudere huizen hebben ze misschien helemaal niet. Bij afwezigheid van een DPC, of ​​als de DPC faalt, is er niets dat het water tegenhoudt om tegen de muur op te stromen.

Met een vochtwerende injectiecrème kunt u opstijgend vocht het meest efficiënt en voordelig behandelen. De toonaangevende merken zoals Kiesol C en Aida bieden complete sets en losse crèmepatronen.

Opstijgend vocht behandeling

Met een vochtwerende injectiecrème kunt u opstijgend vocht het meest efficiënt en voordelig behandelen. De toonaangevende merken zoals Kiesol C en Aida bieden complete sets en losse crèmepatronen.

Deze crème wordt geïnjecteerd of met de hand gepompt in speciaal gepositioneerde gaten in de mortellaag. De vochtwerende crème wordt een vloeistof zodra deze is ingebracht. Hierdoor kan het de stenen binnendringen en volledig absorberen. Terwijl het uithardt, creëert het een waterafstotende barrière en een nieuwe chemische DPC die voorkomt dat water tegen de muur opstijgt. Om te leren hoe u opstijgend vocht kunt behandelen met vochtwerende crème, leest u onze gids voor het injecteren van vochtwerende crèmes.

Hoe opstijgend vocht op binnenmuren te behandelen?

Als u tekenen van optrekkend vocht op binnenmuren ziet, moet u behang en pleisterwerk terug naar de stenen of ondergrond verwijderen. U moet dit ook doen op de buitenmuur van het pand.

Controleer of de DPC op geen enkele manier is overbrugd voordat u doorgaat met de injectie van een nieuwe DPC. Bij het behandelen van opstijgend vocht op binnenmuren draait alles om het uitvoeren van het injectieproces zoals hierboven beschreven en vervolgens in staat te zijn om het intern te herstellen en opnieuw in te richten.